Sfaturi - Septolete Total Тройная сила при боли в горле Mon, 06 Dec 2021 15:56:48 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1 /wp-content/uploads/cropped-512-32x32.png Sfaturi - Septolete Total 32 32 Cum se tratează o durere în gât? https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/cum-se-trateaza-o-durere-in-gat/ https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/cum-se-trateaza-o-durere-in-gat/#respond Tue, 13 Jul 2021 12:58:38 +0000 https://septolete-si.razvoj.dev/?p=954 Сообщение Cum se tratează o durere în gât? появились сначала на Septolete Total .

]]>

Cea mai frecventă cauză a durerii în gât sunt virusurile. Infecțiile virale respiratorii acute ale căilor respiratorii superioare, în unele cazuri ușoare, nu necesită tratament. Multe lichide, alimente bogate în vitamine, odihnă și somn -principalele remedii casnice pentru combaterea infecțiilor căilor respiratorii superioare. Totuși, durerea în gât și iritarea gâtului sunt simptome neplăcute de care doriți să scăpați cât mai curând posibil. Adesea zgârierea, mâncărimea sau durerea în gât afectează înghițirea, vocea și calitatea vieții. Cum tratăm gătul pentru ca acesta să fie iarăși bine și să–i redăm forța necesară?

Metode de tratament
Medicamentele OTC

Există multe medicamente OTC diferite pe piață. Toate au proprietăți și ingrediente active diferite. Unele medicamente ajută la combaterea simptomelor, în timp ce altele ajută la cauza infecției. În mod ideal, ar trebui să alegeți medicamentul care ameliorează durerea, reduce inflamația și combate cauza infecției – viruși, bacterii sau fungi. Un astfel de medicament cu putere triplă împotriva durerii în gât este Septolete® Total – are toate proprietățile menționate mai sus și este disponibil în două forme farmaceutice – spray comod pentru utilizare și pastile cu diferite gusturi excelente1. Puteți selecta cel mai potrivită formă pentru dvs.

Tratamentul cu antibiotice

Antibioticele tratează infecțiile cauzate de bacterii, cum ar fi streptococii. Nu tratează infecțiile virale – acest lucru este important și trebuie amintit. Virușii provoacă cel mai des dureri în gât, chiar până la 95% din cazuri la adulți și copii. Antibioticele acționează fie prin uciderea bacteriilor, fie prin oprirea reproducerii și răspândirii acestora. Acestea sunt utilizate pentru tratarea infecțiilor grave și care pun viața în pericol. Nu se recomandă utilizarea antibioticelor fără prescripția medicului. Când este justificată terapia cu antibiotice? De exemplu, pentru tratarea complicațiilor grave, cum ar fi pneumonia, bronșita și febra reumatică în amigdalită cauzată de GAS (Streptococ din grupa A). Trebuie să existe un motiv, originea bacteriană a infecției, pentru a începe să utilizați antibioticul prescris de medicul dvs.

De ce antibioticele nu sunt un medicament universal pentru durerea în gât?

Durerea în gât este în general cauzată de infecții (în majoritatea cazurilor viruși, nu bacterii), pot exista și cauze neinfecțioase (de exemplu fumatul, frigul / căldura …). Utilizarea frecventă și neregulată a antibioticelor poate provoca rezistență la antibiotice. Aceasta înseamnă că bacteriile devin rezistente la aceste medicamente, iar tratamentul unor boli precum angina, care este de origine bacteriană, poate deveni complicat în viitor. De asemenea, există dovezi că unele antibiotice care acționează local în medicamentele OTC destinate durerii în gât pot crește riscul de a dezvolta rezistență bacteriană.

Remedii casnice

Pe lângă terapia medicală, puteți utiliza și câteva remedii casnice pentru ameliorarea unor simptome neplăcute.

  • Este important să vă sporiți sistemul imunitar – trebuie să vă odihniți mai mult. Păstrarea unui program de somn stabil ajută foarte mult sistemul nostru imunitar să lupte împotriva infecțiilor.
  • Alimentele bogate în vitamine vă vor sprijini și sistemul imunitar.
  • Nu fumați și nu beți alcool.
  • Pentru a potoli durerea, beți lichide calde care calmează durerile în gât, cum ar fi ceai cald cu miere (nu fierbinte!), supă sau apă caldă.
  • Măriți umiditatea din cameră – aerul uscat poate spori disconfortul în gât.
  • Nu vorbiți prea mult – lăsați-vă gâtul să se odihnească până când durerea dispare.

Сообщение Cum se tratează o durere în gât? появились сначала на Septolete Total .

]]>
https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/cum-se-trateaza-o-durere-in-gat/feed/ 0
Poate durerea în gât fi prevenită? https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/poate-durerea-in-gat-fi-prevenita/ https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/poate-durerea-in-gat-fi-prevenita/#respond Tue, 13 Jul 2021 08:05:05 +0000 https://septolete-si.razvoj.dev/?p=921 Сообщение Poate durerea în gât fi prevenită? появились сначала на Septolete Total .

]]>

Evident, cauza durerii în gât este cel mai des o infecție – viruși (în majoritatea cazurilor), bacterii și ciuperci. Prin urmare, răspunsul evident este  de a evita contaminarea. Cu toate acestea, în lumea modernă, unde orice persoană face parte din societate, este imposibil să eviți contactele.

Cum să vă protejați?

Regulile sunt simple:

  • spălați-vă mâinile de fiecare dată după ce ați vizitat un loc public; chiar dacă coborâți în hol doar să vă ridicați poșta sau să scoateți gunoiul, spălați-vă mâinile când vă întoarceți acasă
  • încercați să nu vă atingeți fața, în special ochii, gura și nasul, deoarece virușii și bacteriile care intră în mucoase încep să se înmulțească
  • nu împărțiți cu nimeni mâncare, tacâmuri, sticlă de apă, șervețele sau prosoape
  • nu pune telefonul pe diferite suprafețe în locuri publice, de exemplu într-un restaurant – lăsați-l în buzunar sau poșetă, nu-l puneți pe chiuvetă când vizitați toaleta publică
  • nu puneți telefonul pe aparatul de fitness atunci când vizitați sala de sport,

prosopul cel mai bine de purtat la gât dacă îl luați la sală de sport

  • evitați să dați mâna și să vă îmbrățișați, dacă colegul sau prietenul dvs. prezintă simptome de răceală
Cum să vă îmbunătățiți sistemul imunitar în timpul infecțiilor sezoniere?

Știm cu toții că infecțiile virale respiratorii acute sunt mult mai frecvente toamna și iarna decât vara. Durerea în gât este unul dintre simptomele IRVA. Cu cât sistemul nostru imunitar este mai puternic, cu atât organismul nostru este mai puțin receptiv la viruși.

  • Încercați să mențineți regimul de somn cât se poate mai constant  – un somn bun oferă organismului dvs. posibilitatea de a se reface.
  • Alimentele trebuie să fie bogate în vitamine și microelemente pentru a nu epuiza rezervele organismului; consumați mai multe legume proaspete, fructe, nuci; atunci când alegeți între carbohidrații „rapizi” (dulciuri, produse pe bază de făină) și „lenți” (cereale) alegeți „lenți”.
  • Beați suficient lichid, de preferință – apă simplă sau ceai, deoarece sucurile conțin prea mult zahăr.
  • Nu fumați.
  • Nu beați prea mult alcool sau cafea.
  • Faceți exerciții fizice în mod regulat – nu aveți nevoie de un abonament la sală: 15-20 de minute de exerciții acasă sau o plimbare rapidă de 30 de minute vă vor ajuta să vă mențineți corpul în formă.
Și când vorbim de durerea în gât, mai sunt câteva sfaturi simple:
  • nu vă suprarăciți – nu ieșiți fără o haină sau o jachetă, ar trebui să vă îmbrăcați adecvat sezonului
  • purtați pantofi corespunzători vremii de afară
  • nu strigați și nu vorbiți tare și mult pe vreme rece – ar putea fi stresant pentru corzile vocale
  • dacă afară este geros, încercați să respirați prin nas
  • mențineți suficientă umiditate în cameră

Сообщение Poate durerea în gât fi prevenită? появились сначала на Septolete Total .

]]>
https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/poate-durerea-in-gat-fi-prevenita/feed/ 0
Durere în gât – ce avem de făcut? https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/durere-in-gat-ce-avem-de-facut/ https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/durere-in-gat-ce-avem-de-facut/#respond Fri, 26 Mar 2021 19:34:00 +0000 https://septolete-si.razvoj.dev/www/septolete.ru/?p=45 Сообщение Durere în gât – ce avem de făcut? появились сначала на Septolete Total .

]]>

Știm cu toții senzația neplăcută care începe cu mâncărime în gât și dificultăți la înghițire și continuă cu dureri tăioase care pot dura câteva zile.

Cel mai frecvent acest tip de durere este cauzat de o infecție a căilor respiratorii superioare care poate fi însoțită de o infecție virală sau bacteriană. Avem tendința de a experimenta astfel de senzații în mod diferit: s-ar putea să fim nevoiți să ne schimbăm planurile, să avem mai multe probleme de concentrare, să ne simțim obosiți, să dormim mai rău, și, în general, să avem o stare de rău.

Fapt interesant:

la adulți, infecțiile tractului respirator superior apar de 2-5 ori pe an; la copiii școlari frecvența este chiar mai mare, de aproximativ 7-10 ori pe an. Infecțiile tractului respirator superior sunt cel mai frecvent tip de infectie acută..

Durerea în gât este unul dintre primele semne ale unei infecții a tractului respirator superior

Mucoasa gurii și a gâtului este prima linie de apărare împotriva virușilor și bacteriilor. Dacă apărarea mucoasei este slăbită, adică în cazul unui sistem imunitar mai slab, a bolilor cronice sau a impactului negativ din mediu, poate duce la înmulțirea microorganismelor care provoacă infecții și inflamații ale tractului respirator superior. Eventualitatea unei infecții este, de asemenea, crescută cu respirația aerului rece prin gură, consumul de băuturi reci atunci când corpul este supraîncălzit, intrarea și ieșirea din spațiile cu aer condiționat atunci când este cald afară etc.

Cum se recunoaște o infecție a gâtului?
  • iritații, mâncărime sau arsuri în gât, care se pot transforma în durere,
  • roșeață a membranei mucoase, gât uscat și senzație de arsură,
  • umflarea gâtului, care face înghițirea dificilă.

Inflamație și durere în gât

CAUZE

VIRUSURI

BACTERII

FUNGI

CONSECINȚE

durere

roșeață

umflare

senzație de arsură

funcție afectată (dificultate la înghițire)

gură uscată

Septolete total

Total

Tripla acțiune va ameliora rapid de durerea în gât

Fapt interesant:

Răceala este unul dintre cele mai frecvente motive de absență la locul de muncă sau la școală. De obicei, copiii răcesc mai întâi, apoi ceilalți membri ai familiei se îmbolnăvesc într-un interval de 2 sau 5 zile. Durerea în gât este unul dintre primele semne de răceală.

Cele mai frecvente virusuri care provoacă durere în gât sunt rinovirusurile (30-50% din toate răcelile la adulți), coronavirusurile, enterovirusurile, virusurile gripale, adenovirusurile și altele. În medie, o persoană răcește peste 200 de ori în viață, fiecare dintre ele durând 2-6 zile. Virușii infectează mucoasa, provocând umflare, roșeață și inflamații. Simptomele încep de obicei în gât cu o senzație neplăcută de zgârieturi și arsuri, precum și durere la înghițire.  În următoarele 48 de ore, se manifestă majoritatea celorlalte simptome (de exemplu, eliminări nazale apoase, strănut, iritații ale ochilor, senzație de rău, tuse). Toate simptomele sunt cauzate de inflamația și umflarea mucoasei tractului respirator superior. Principala complicație care poate apărea din cauza unei răceli este o infecție bacteriană suplimentară care poate duce la pneumonie.

Fapt interesant:

Durerea la înghițire și iritarea în gât sunt, de obicei, primele două semne de răceală și pot apărea și în gripă sau chiar în angină.

Durerea gâtului poate fi, de asemenea, cauzată de boli inflamatorii, sistemice mai grave sau de fumat. O durere în gât este rareori efectul secundar al anumitor medicamente. Răgușeala și infecția fungică în gât și gură pot fi cauzate de doze mai mari de corticosteroizi prin inhalare, care sunt utilizați pentru tratarea astmului.

O durere în gât poate fi, de asemenea, cauzată de solicitarea excesivă a gâtului care apare de obicei după o reprezentare la concert, discurs lung, cântat sau spectacol de teatru etc.

Iar în cazul anginei? Infecția streptococică a gâtului poate fi identificată prin „insule” albe care apar pe amigdale și peretele faringelui. Acestea sunt depuneri purulente cauzate de  infecție streptococică și sunt, în afară de alte simptome, cel mai evident semn că nu avem de-a face cu o răceală. În cazul anginei, un semn caracteristic, în afară de durerea intensă a gâtului, este și temperatura ridicată, de obicei peste 38 de grade Celsius (adesea și frisoane), cefaleea, greața și durerile articulare și musculare. În cazul faringitei streptococice, este necesar să vizitați un medic, care va prescrie un tratament adecvat.

Ce trebuie făcut când apar durerile în gât?

Virușii sunt cea mai frecventă cauză a unei infecții a căilor respiratorii superioare. Tratamentul este simptomatic și vizează ameliorarea simptomelor inflamației în mod cât mai rapid și cât mai eficient posibil. Când aveți dureri în gât, trebuie să luați antiseptice orale sub formă de pastile sau spray care vor distruge microbii și vor preveni răspândirea infecției. Deoarece durerea în gât este adesea însoțită de durere, un remediu pentru auto-medicație va fi și mai eficient dacă un antiseptic local se va  combina  cu un analgezic local care are acțiune calmantă și antiinflamatoare.

Este important să nu pierdeți timpul când apare o durere în gât și să începeți imediat tratamentul. Acest lucru va limita infecția și va permite rapid să reveniți în ton. Alegerea medicamentelor potrivite este deosebit de importantă, deoarece va elimina cauza infecției și va ameliora rapid durerea și inflamația.

Putere triplă în pastile sau spray-ul Septolete total

Septolete total conține două ingrediente active: clorură de cetilperidiniu antiseptică și benzidamină. Această combinație unică conferă produsului PUTERE TRIPLĂ:

  • elimină cauza infecției (virale, bacteriene sau fungice)
  • ameliorează rapid durerea (în mai puțin de 15 minute)
  • reduce inflamația (roșeață, umflături).

Când circulă infecțiile virale, Septolete total este prima și cea mai corectă alegere!

Cum să evitați virușii care provoacă durere în gât?

Într-o anumită măsură, putem evita durerea în gât. Infecțiile virale și bacteriene sunt contagioase, motiv pentru care menținerea unei igiene bune este cea mai bună metodă de apărare. În timpul sezonului de răceală și gripă ar trebui să ne asigurăm că ne spălăm și dezinfectăm regulat mâinile și nu atingem ochii sau gura, deoarece ne putem infecta mucoasa.

Dacă ne îmbolnăvim, ar trebui să rămânem acasă pentru a preveni răspândirea infecției. Cel mai bine este să nu dăm mâna cu persoanele care au răcit. Asigurați-vă că locuința dvs. are suficientă umiditate și că aerisiți frecvent camerele. 

Cu îngrijirea sistemului imunitar printr-o dietă adecvată și exerciții fizice regulate, veți reduce probabilitatea de a vă îmbolnăvi. În zilele reci fiți atent la dietă, consumați alimente bogate în vitamine și antioxidanți, beați mult ceai și apă pentru a rămâne hidratat. În afară de o dietă adecvată, trebuie să exersați în mod regulat, să vă odihniți, să dormiți, să vă păstrați calmul, să aveți un bioritm echilibrat și să evitați consumul de alcool și fumatul.

Image

Spălați-vă mâinile cu săpun des

Image

Aerisiți regulat spațiul sau camera

Image

Îmbunătățiți sistemul imunitar cu alimente sănătoase și exerciții fizice

Image

Evitați locurile publice închise cu mulți oameni

Image

Păstrați distanța față de persoanele care tușesc sau strănută

Image

Folosiți șervețele de hârtie și aruncați-le după utilizare

Image

Încercați să nu vă atingeți nasul sau ochii cu mâinile

Image

Respirați prin nas (mucoasa nazală reprezintă filtrul pentru viruși și impurități)

Știați că?

  • Infecția bacteriană se caracterizează printr-o expectorare purulentă sau congestie nazală și o temperatură ridicată. Se tratează cu utilizarea antibioticelor. Utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor crește rezistența anumitor bacterii la antibiotice. Când utilizarea antibioticelor este justificată, acestea trebuie luate atât timp cât le-a prescris medicul.
  • Răceala începe de obicei încet, cu dureri în gât, dureri de cap și strănut. Alte semne se manifestă ulterior, cum ar fi nasul înfundat, secreția nazală și uneori tuse. În timpul răcelii, putem prezenta dureri ușoare sau moderate la nivelul articulațiilor și mușchilor; temperatura ridicată, caracteristică gripei, apare rar.
  • Răceala  se răspândește sub formă de picături atunci când o persoană tușește, strănută sau are contact direct cu un pacient sau cu un obiect infectat.

Сообщение Durere în gât – ce avem de făcut? появились сначала на Septolete Total .

]]>
https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/durere-in-gat-ce-avem-de-facut/feed/ 0