Puterea triplă cu acțiune rapidă
pentru gâtul inflamat

Button
Pentru o experiență mai bună a utilizatorului pe pagina Septolete Total vă recomandăm să utilizați browserul Google Chrome, Safari sau Mozilla Firefox etc.

Cum se tratează o durere în gât?

Cea mai frecventă cauză a durerii în gât sunt virusurile. Infecțiile virale respiratorii acute ale căilor respiratorii superioare, în unele cazuri ușoare, nu necesită tratament. Multe lichide, alimente bogate în vitamine, odihnă și somn -principalele remedii casnice pentru combaterea infecțiilor căilor respiratorii superioare. Totuși, durerea în gât și iritarea gâtului sunt simptome neplăcute de care doriți să scăpați cât mai curând posibil. Adesea zgârierea, mâncărimea sau durerea în gât afectează înghițirea, vocea și calitatea vieții. Cum tratăm gătul pentru ca acesta să fie iarăși bine și să–i redăm forța necesară?

Metode de tratament
Medicamentele OTC

Există multe medicamente OTC diferite pe piață. Toate au proprietăți și ingrediente active diferite. Unele medicamente ajută la combaterea simptomelor, în timp ce altele ajută la cauza infecției. În mod ideal, ar trebui să alegeți medicamentul care ameliorează durerea, reduce inflamația și combate cauza infecției – viruși, bacterii sau fungi. Un astfel de medicament cu putere triplă împotriva durerii în gât este Septolete® Total – are toate proprietățile menționate mai sus și este disponibil în două forme farmaceutice – spray comod pentru utilizare și pastile cu diferite gusturi excelente1. Puteți selecta cel mai potrivită formă pentru dvs.

Tratamentul cu antibiotice

Antibioticele tratează infecțiile cauzate de bacterii, cum ar fi streptococii. Nu tratează infecțiile virale – acest lucru este important și trebuie amintit. Virușii provoacă cel mai des dureri în gât, chiar până la 95% din cazuri la adulți și copii. Antibioticele acționează fie prin uciderea bacteriilor, fie prin oprirea reproducerii și răspândirii acestora. Acestea sunt utilizate pentru tratarea infecțiilor grave și care pun viața în pericol. Nu se recomandă utilizarea antibioticelor fără prescripția medicului. Când este justificată terapia cu antibiotice? De exemplu, pentru tratarea complicațiilor grave, cum ar fi pneumonia, bronșita și febra reumatică în amigdalită cauzată de GAS (Streptococ din grupa A). Trebuie să existe un motiv, originea bacteriană a infecției, pentru a începe să utilizați antibioticul prescris de medicul dvs.

De ce antibioticele nu sunt un medicament universal pentru durerea în gât?

Durerea în gât este în general cauzată de infecții (în majoritatea cazurilor viruși, nu bacterii), pot exista și cauze neinfecțioase (de exemplu fumatul, frigul / căldura …). Utilizarea frecventă și neregulată a antibioticelor poate provoca rezistență la antibiotice. Aceasta înseamnă că bacteriile devin rezistente la aceste medicamente, iar tratamentul unor boli precum angina, care este de origine bacteriană, poate deveni complicat în viitor. De asemenea, există dovezi că unele antibiotice care acționează local în medicamentele OTC destinate durerii în gât pot crește riscul de a dezvolta rezistență bacteriană.

Remedii casnice

Pe lângă terapia medicală, puteți utiliza și câteva remedii casnice pentru ameliorarea unor simptome neplăcute.

  • Este important să vă sporiți sistemul imunitar – trebuie să vă odihniți mai mult. Păstrarea unui program de somn stabil ajută foarte mult sistemul nostru imunitar să lupte împotriva infecțiilor.
  • Alimentele bogate în vitamine vă vor sprijini și sistemul imunitar.
  • Nu fumați și nu beți alcool.
  • Pentru a potoli durerea, beți lichide calde care calmează durerile în gât, cum ar fi ceai cald cu miere (nu fierbinte!), supă sau apă caldă.
  • Măriți umiditatea din cameră – aerul uscat poate spori disconfortul în gât.
  • Nu vorbiți prea mult – lăsați-vă gâtul să se odihnească până când durerea dispare.

Citiți mai multe despre durerea în gât!

Toate articolele