Puterea triplă cu acțiune rapidă
pentru gâtul inflamat

Button
Pentru o experiență mai bună a utilizatorului pe pagina Septolete Total vă recomandăm să utilizați browserul Google Chrome, Safari sau Mozilla Firefox etc.

Durere în gât – ce avem de făcut?

Știm cu toții senzația neplăcută care începe cu mâncărime în gât și dificultăți la înghițire și continuă cu dureri tăioase care pot dura câteva zile.

Cel mai frecvent acest tip de durere este cauzat de o infecție a căilor respiratorii superioare care poate fi însoțită de o infecție virală sau bacteriană. Avem tendința de a experimenta astfel de senzații în mod diferit: s-ar putea să fim nevoiți să ne schimbăm planurile, să avem mai multe probleme de concentrare, să ne simțim obosiți, să dormim mai rău, și, în general, să avem o stare de rău.

Fapt interesant:

la adulți, infecțiile tractului respirator superior apar de 2-5 ori pe an; la copiii școlari frecvența este chiar mai mare, de aproximativ 7-10 ori pe an. Infecțiile tractului respirator superior sunt cel mai frecvent tip de infectie acută..

Durerea în gât este unul dintre primele semne ale unei infecții a tractului respirator superior

Mucoasa gurii și a gâtului este prima linie de apărare împotriva virușilor și bacteriilor. Dacă apărarea mucoasei este slăbită, adică în cazul unui sistem imunitar mai slab, a bolilor cronice sau a impactului negativ din mediu, poate duce la înmulțirea microorganismelor care provoacă infecții și inflamații ale tractului respirator superior. Eventualitatea unei infecții este, de asemenea, crescută cu respirația aerului rece prin gură, consumul de băuturi reci atunci când corpul este supraîncălzit, intrarea și ieșirea din spațiile cu aer condiționat atunci când este cald afară etc.

Cum se recunoaște o infecție a gâtului?
  • iritații, mâncărime sau arsuri în gât, care se pot transforma în durere,
  • roșeață a membranei mucoase, gât uscat și senzație de arsură,
  • umflarea gâtului, care face înghițirea dificilă.

Inflamație și durere în gât

CAUZE

VIRUSURI

BACTERII

FUNGI

CONSECINȚE

durere

roșeață

umflare

senzație de arsură

funcție afectată (dificultate la înghițire)

gură uscată

Septolete total

Total

Tripla acțiune va ameliora rapid de durerea în gât

Fapt interesant:

Răceala este unul dintre cele mai frecvente motive de absență la locul de muncă sau la școală. De obicei, copiii răcesc mai întâi, apoi ceilalți membri ai familiei se îmbolnăvesc într-un interval de 2 sau 5 zile. Durerea în gât este unul dintre primele semne de răceală.

Cele mai frecvente virusuri care provoacă durere în gât sunt rinovirusurile (30-50% din toate răcelile la adulți), coronavirusurile, enterovirusurile, virusurile gripale, adenovirusurile și altele. În medie, o persoană răcește peste 200 de ori în viață, fiecare dintre ele durând 2-6 zile. Virușii infectează mucoasa, provocând umflare, roșeață și inflamații. Simptomele încep de obicei în gât cu o senzație neplăcută de zgârieturi și arsuri, precum și durere la înghițire.  În următoarele 48 de ore, se manifestă majoritatea celorlalte simptome (de exemplu, eliminări nazale apoase, strănut, iritații ale ochilor, senzație de rău, tuse). Toate simptomele sunt cauzate de inflamația și umflarea mucoasei tractului respirator superior. Principala complicație care poate apărea din cauza unei răceli este o infecție bacteriană suplimentară care poate duce la pneumonie.

Fapt interesant:

Durerea la înghițire și iritarea în gât sunt, de obicei, primele două semne de răceală și pot apărea și în gripă sau chiar în angină.

Durerea gâtului poate fi, de asemenea, cauzată de boli inflamatorii, sistemice mai grave sau de fumat. O durere în gât este rareori efectul secundar al anumitor medicamente. Răgușeala și infecția fungică în gât și gură pot fi cauzate de doze mai mari de corticosteroizi prin inhalare, care sunt utilizați pentru tratarea astmului.

O durere în gât poate fi, de asemenea, cauzată de solicitarea excesivă a gâtului care apare de obicei după o reprezentare la concert, discurs lung, cântat sau spectacol de teatru etc.

Iar în cazul anginei? Infecția streptococică a gâtului poate fi identificată prin „insule” albe care apar pe amigdale și peretele faringelui. Acestea sunt depuneri purulente cauzate de  infecție streptococică și sunt, în afară de alte simptome, cel mai evident semn că nu avem de-a face cu o răceală. În cazul anginei, un semn caracteristic, în afară de durerea intensă a gâtului, este și temperatura ridicată, de obicei peste 38 de grade Celsius (adesea și frisoane), cefaleea, greața și durerile articulare și musculare. În cazul faringitei streptococice, este necesar să vizitați un medic, care va prescrie un tratament adecvat.

Ce trebuie făcut când apar durerile în gât?

Virușii sunt cea mai frecventă cauză a unei infecții a căilor respiratorii superioare. Tratamentul este simptomatic și vizează ameliorarea simptomelor inflamației în mod cât mai rapid și cât mai eficient posibil. Când aveți dureri în gât, trebuie să luați antiseptice orale sub formă de pastile sau spray care vor distruge microbii și vor preveni răspândirea infecției. Deoarece durerea în gât este adesea însoțită de durere, un remediu pentru auto-medicație va fi și mai eficient dacă un antiseptic local se va  combina  cu un analgezic local care are acțiune calmantă și antiinflamatoare.

Este important să nu pierdeți timpul când apare o durere în gât și să începeți imediat tratamentul. Acest lucru va limita infecția și va permite rapid să reveniți în ton. Alegerea medicamentelor potrivite este deosebit de importantă, deoarece va elimina cauza infecției și va ameliora rapid durerea și inflamația.

Putere triplă în pastile sau spray-ul Septolete total

Septolete total conține două ingrediente active: clorură de cetilperidiniu antiseptică și benzidamină. Această combinație unică conferă produsului PUTERE TRIPLĂ:

  • elimină cauza infecției (virale, bacteriene sau fungice)
  • ameliorează rapid durerea (în mai puțin de 15 minute)
  • reduce inflamația (roșeață, umflături).

Când circulă infecțiile virale, Septolete total este prima și cea mai corectă alegere!

Cum să evitați virușii care provoacă durere în gât?

Într-o anumită măsură, putem evita durerea în gât. Infecțiile virale și bacteriene sunt contagioase, motiv pentru care menținerea unei igiene bune este cea mai bună metodă de apărare. În timpul sezonului de răceală și gripă ar trebui să ne asigurăm că ne spălăm și dezinfectăm regulat mâinile și nu atingem ochii sau gura, deoarece ne putem infecta mucoasa.

Dacă ne îmbolnăvim, ar trebui să rămânem acasă pentru a preveni răspândirea infecției. Cel mai bine este să nu dăm mâna cu persoanele care au răcit. Asigurați-vă că locuința dvs. are suficientă umiditate și că aerisiți frecvent camerele. 

Cu îngrijirea sistemului imunitar printr-o dietă adecvată și exerciții fizice regulate, veți reduce probabilitatea de a vă îmbolnăvi. În zilele reci fiți atent la dietă, consumați alimente bogate în vitamine și antioxidanți, beați mult ceai și apă pentru a rămâne hidratat. În afară de o dietă adecvată, trebuie să exersați în mod regulat, să vă odihniți, să dormiți, să vă păstrați calmul, să aveți un bioritm echilibrat și să evitați consumul de alcool și fumatul.

Image

Spălați-vă mâinile cu săpun des

Image

Aerisiți regulat spațiul sau camera

Image

Îmbunătățiți sistemul imunitar cu alimente sănătoase și exerciții fizice

Image

Evitați locurile publice închise cu mulți oameni

Image

Păstrați distanța față de persoanele care tușesc sau strănută

Image

Folosiți șervețele de hârtie și aruncați-le după utilizare

Image

Încercați să nu vă atingeți nasul sau ochii cu mâinile

Image

Respirați prin nas (mucoasa nazală reprezintă filtrul pentru viruși și impurități)

Știați că?

  • Infecția bacteriană se caracterizează printr-o expectorare purulentă sau congestie nazală și o temperatură ridicată. Se tratează cu utilizarea antibioticelor. Utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor crește rezistența anumitor bacterii la antibiotice. Când utilizarea antibioticelor este justificată, acestea trebuie luate atât timp cât le-a prescris medicul.
  • Răceala începe de obicei încet, cu dureri în gât, dureri de cap și strănut. Alte semne se manifestă ulterior, cum ar fi nasul înfundat, secreția nazală și uneori tuse. În timpul răcelii, putem prezenta dureri ușoare sau moderate la nivelul articulațiilor și mușchilor; temperatura ridicată, caracteristică gripei, apare rar.
  • Răceala  se răspândește sub formă de picături atunci când o persoană tușește, strănută sau are contact direct cu un pacient sau cu un obiect infectat.

Citiți mai multe despre durerea în gât!

Toate articolele