Toate articolele - Septolete Total Тройная сила при боли в горле Mon, 06 Dec 2021 15:56:48 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1 /wp-content/uploads/cropped-512-32x32.png Toate articolele - Septolete Total 32 32 Cauze frecvente ale durerii în gât https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/boli/cauze-frecvente-ale-durerii-in-gat/ https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/boli/cauze-frecvente-ale-durerii-in-gat/#respond Tue, 13 Jul 2021 13:00:33 +0000 https://septolete-si.razvoj.dev/?p=956 Сообщение Cauze frecvente ale durerii în gât появились сначала на Septolete Total .

]]>

Fiți de acord, nimeni nu vrea să fie bolnav. Durerea în gât se poate dezvolta brusc și este însoțită de diferite simptome neplăcute, de la înghițire dificilă până la pierderea completă a vocii. Care sunt cauzele frecvente ale durerii în gât?

Durerea în gât este un termen general care include senzații dureroase, umflarea, uscăciunea sau iritarea gâtului. Durerea în gât este unul dintre cele mai frecvente simptome ale infecțiilor tractului respirator superior.

Majoritatea durerilor de gât sunt cauzate de infecții sau de factori de mediu precum aerul uscat sau praful. Deși durerea în gât poate fi inconfortabilă, de obicei dispare singură sau cu un tratament simptomatic minim.

 Bolile care cauzează dureri în gât pot fi împărțite în diferite tipuri în funcție de partea afectată a gâtului:

  • Faringita – inflamația mucoasei faringelui.
  • Amigdalita (tonsilită) – umflarea și roșeața amigdalelor.
  • Laringita – umflarea și roșeața laringelui. Iată cele mai frecvente cauze ale durerii în gât.
Infecții virale respiratorii acute, gripă și alte virusuri

Virușii provoacă mai mult de 90% din cazurile de durere în gât. Bolile virale care provoacă dureri în gât includ:

  • Răceala obișnuită (diferiți viruși pot provoca răceală obișnuită)
  • Gripa
  • Angina
  • Mononucleoza infectioasa
  • Rujeola
Angina și alte infecții bacteriene

Infecțiile bacteriene pot provoca, de asemenea, dureri de gât. Cea mai comună este angina, o infecție a gâtului și a amigdalelor. Este cauzată de bacteriile Streptococcus din grupa A. Streptococul provoacă aproximativ 30-40 la sută din cazurile de durere în gât la copii.

Aerul uscat

Aerul uscat poate usca umezeala din gură și gât. În lunile de iarnă, când în clădiri funcționează încălzirea, aerul este adesea prea uscat. Acest lucru duce la senzații neplăcute, cum ar fi senzația de uscăciune și durere.

Uneori există dureri în gât și tuse în același timp

Fumul, substanțele chimice și alți iritanți

Diverse substanțe chimice și alte substanțe din mediu irită gâtul, inclusiv:

  • Țigările și alt fum de tutun (de exemplu, narghilea)
  • Poluarea aerului în orașe și zone industriale.
  • Produsele de curățare și alte substanțe chimice.
Leziunea

Orice leziune a gâtului sau chiar a cefei (gât rigid) poate provoca dureri în gât. O bucată de mâncare înfiptă în gât o poate irita și ea. Utilizarea frecventă încordează, de asemenea, corzile vocale și mușchii din gât.

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE)

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este o afecțiune în care acidul din stomac revine în esofag – tubul care transportă alimentele de la gură la stomac. Acidul „arde” esofagul și gâtul, provocând simptome cum ar fi arsurile la stomac și refluxul acid, care provoacă  dureri în gât, precum și  răgușeală a vocii.

Este posibil să aveți dureri în gât după ce ați țipat, ați vorbit sau ați cântat cu voce tare o perioadă lungă de timp. Durerea în gât este o plângere obișnuită din partea instructorilor de fitness,  a antrenorilor și a profesorilor, care adesea trebuie să vorbească cu voce tare.

Сообщение Cauze frecvente ale durerii în gât появились сначала на Septolete Total .

]]>
https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/boli/cauze-frecvente-ale-durerii-in-gat/feed/ 0
Cum se tratează o durere în gât? https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/cum-se-trateaza-o-durere-in-gat/ https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/cum-se-trateaza-o-durere-in-gat/#respond Tue, 13 Jul 2021 12:58:38 +0000 https://septolete-si.razvoj.dev/?p=954 Сообщение Cum se tratează o durere în gât? появились сначала на Septolete Total .

]]>

Cea mai frecventă cauză a durerii în gât sunt virusurile. Infecțiile virale respiratorii acute ale căilor respiratorii superioare, în unele cazuri ușoare, nu necesită tratament. Multe lichide, alimente bogate în vitamine, odihnă și somn -principalele remedii casnice pentru combaterea infecțiilor căilor respiratorii superioare. Totuși, durerea în gât și iritarea gâtului sunt simptome neplăcute de care doriți să scăpați cât mai curând posibil. Adesea zgârierea, mâncărimea sau durerea în gât afectează înghițirea, vocea și calitatea vieții. Cum tratăm gătul pentru ca acesta să fie iarăși bine și să–i redăm forța necesară?

Metode de tratament
Medicamentele OTC

Există multe medicamente OTC diferite pe piață. Toate au proprietăți și ingrediente active diferite. Unele medicamente ajută la combaterea simptomelor, în timp ce altele ajută la cauza infecției. În mod ideal, ar trebui să alegeți medicamentul care ameliorează durerea, reduce inflamația și combate cauza infecției – viruși, bacterii sau fungi. Un astfel de medicament cu putere triplă împotriva durerii în gât este Septolete® Total – are toate proprietățile menționate mai sus și este disponibil în două forme farmaceutice – spray comod pentru utilizare și pastile cu diferite gusturi excelente1. Puteți selecta cel mai potrivită formă pentru dvs.

Tratamentul cu antibiotice

Antibioticele tratează infecțiile cauzate de bacterii, cum ar fi streptococii. Nu tratează infecțiile virale – acest lucru este important și trebuie amintit. Virușii provoacă cel mai des dureri în gât, chiar până la 95% din cazuri la adulți și copii. Antibioticele acționează fie prin uciderea bacteriilor, fie prin oprirea reproducerii și răspândirii acestora. Acestea sunt utilizate pentru tratarea infecțiilor grave și care pun viața în pericol. Nu se recomandă utilizarea antibioticelor fără prescripția medicului. Când este justificată terapia cu antibiotice? De exemplu, pentru tratarea complicațiilor grave, cum ar fi pneumonia, bronșita și febra reumatică în amigdalită cauzată de GAS (Streptococ din grupa A). Trebuie să existe un motiv, originea bacteriană a infecției, pentru a începe să utilizați antibioticul prescris de medicul dvs.

De ce antibioticele nu sunt un medicament universal pentru durerea în gât?

Durerea în gât este în general cauzată de infecții (în majoritatea cazurilor viruși, nu bacterii), pot exista și cauze neinfecțioase (de exemplu fumatul, frigul / căldura …). Utilizarea frecventă și neregulată a antibioticelor poate provoca rezistență la antibiotice. Aceasta înseamnă că bacteriile devin rezistente la aceste medicamente, iar tratamentul unor boli precum angina, care este de origine bacteriană, poate deveni complicat în viitor. De asemenea, există dovezi că unele antibiotice care acționează local în medicamentele OTC destinate durerii în gât pot crește riscul de a dezvolta rezistență bacteriană.

Remedii casnice

Pe lângă terapia medicală, puteți utiliza și câteva remedii casnice pentru ameliorarea unor simptome neplăcute.

  • Este important să vă sporiți sistemul imunitar – trebuie să vă odihniți mai mult. Păstrarea unui program de somn stabil ajută foarte mult sistemul nostru imunitar să lupte împotriva infecțiilor.
  • Alimentele bogate în vitamine vă vor sprijini și sistemul imunitar.
  • Nu fumați și nu beți alcool.
  • Pentru a potoli durerea, beți lichide calde care calmează durerile în gât, cum ar fi ceai cald cu miere (nu fierbinte!), supă sau apă caldă.
  • Măriți umiditatea din cameră – aerul uscat poate spori disconfortul în gât.
  • Nu vorbiți prea mult – lăsați-vă gâtul să se odihnească până când durerea dispare.

Сообщение Cum se tratează o durere în gât? появились сначала на Septolete Total .

]]>
https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/cum-se-trateaza-o-durere-in-gat/feed/ 0
Cauze și semne de amigdalită (angina) https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/boli/cauze-si-semne-de-amigdalita-angina/ https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/boli/cauze-si-semne-de-amigdalita-angina/#respond Tue, 13 Jul 2021 12:57:34 +0000 https://septolete-si.razvoj.dev/?p=952 Сообщение Cauze și semne de amigdalită (angina) появились сначала на Septolete Total .

]]>

Amigdalita (angina) poate fi un motiv pentru care aveți o durere în gât și dificultăți la înghițire.

Ce este amigdalita?

Amigdalita (tonsilita) este o inflamație a amigdalelor sau a glandelor (acesta este același lucru), două pernuțe ovale simetrice de țesut în partea din spate a gâtului – o amigdală pe fiecare parte.  Cuvântul latin pentru amigdale este tonsillae – de unde și denumirea inflamației organului – tonsilită . Amigdalele reprezintă grupuri de țesut limfatic. Participă la formarea imunității – sunt prima linie de apărare împotriva inhalării agenților patogeni. De asemenea, produc anticorpi pentru combaterea infecțiilor. Cu toate acestea, uneori sunt afectate de bacterii sau viruși.  Drept urmare, se inflamează și se umflă.

Semnele și simptomele de amigdalită includ amigdalele umflate, dureri în gât, dificultăți la înghițire și umflarea ganglionilor limfatici  la nivelul gâtului.

Există trei tipuri de amigdalită:
  • Amigdalită acută – angina : simptomele durează de obicei 3-4 zile, dar pot dura până la 2 săptămâni.
  • Amigdalită recurentă: când amigdalita apare de mai multe ori pe an.
  • Amigdalită cronică: apare ca rezultat al inflamării anterioare din cauza  streptococului, când un proces de inflamație persistă în amigdale.
Am descris deja principalele simptome; care sunt alte simptome ale amigdalitei?
  • Temperatură ridicată, febră și frisoane
  • Amigdale  roșii
  • Un strat alb sau galben  pe amigdale
  • Durere de cap
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Durere de urechi
  • Respirație urât mirositoare
  • Mușchii rigizi ai gâtului
De ce apare amigdalita?

Deși amigdalita este cel mai frecvent cauzată de viruși, motivele pot fi, de asemenea infecțiile bacteriene. Deoarece tratamentul corect pentru amigdalită depinde de cauză, este important să obțineți un diagnostic în timp util și precis.

Cea mai frecventă bacterie care cauzează amigdalită este Streptococcus pyogenes (streptococ din grupa A), o bacterie care provoacă dureri în gât. Atât durerea în gât streptococică, cât și amigdalita sunt asociate cu inflamația amigdalelor. Principala diferență este o cauză diferită a inflamației.  Și alte tulpini de streptococ și alte bacterii pot provoca, de asemenea, amigdalită. Simptomele gâtului streptococic sunt de obicei mai severe – o durere bruscă a gâtului și febră mare.

Dacă amigdalita cauzată de streptococul grupului A sau alte tulpini de bacterii streptococice nu este tratată sau tratamentul cu antibiotice nu este finalizat, se poate dezvolta în unele boli mai grave (de exemplu, febră reumatică, complicații ale infecției streptococice, inflamație a rinichilor, artrita reactivă streptococică …)

Remedii la domiciliu pentru amigdalită

Să definim cum să ne ajutăm acasă, indiferent dacă amigdalita este cauzată de o infecție virală sau bacteriană.

Dacă cauza suspectată a amigdalitei este un virus, medicul dvs. nu vă va prescrie un antibiotic, așa că iată câteva remedii casnice care vă vor ajuta să vă recâștigați forța și să luptați împotriva infecției.

  • Odihniți-vă și dormiți mult – primul și cel mai bun remediu la domiciliu împotriva bolii.
  • Beați multe lichide – menținerea hidratării corpului este foarte importantă.
  • Evitați alimentele și băuturile care vă irită durerea în gât. Lichidele precum bulionul, ceaiul sau apa caldă vă pot calma durerile în gât.
  •  Dacă aerul din cameră este uscat, gâtul dvs. suferă și mai mult, deci trebuie să folosiți un umidificator pentru a menține umiditatea la un anumit nivel.
  • Evitați iritanții. Nu permiteți fumatul în casă și nu utilizați produse de curățat chimice, care vă pot irita și mai mult gâtul.
  • Utilizați un medicament fără prescripție medicală sub formă de pastile sau spray pentru a vă ameliora simptomele (durere, iritație și inflamație)). Verificați aici ,  cum vă poate ajuta Septolete total. Toate aceste remedii menționate mai sus vă vor ajuta și în cazul  infecției bacteriene, dar în plus, medicul dvs. vă va prescrie un curs de antibiotice, care trebuie administrat atât timp cât vi se prescrie, chiar dacă vă simțiți mai bine înainte de finalizarea cursului.

Uneori, în caz de amigdalită cronică, afecțiunea necesită o intervenție chirurgicală. Amigdalele devin un focar de infecție cronică, ceea ce duce la scăderea imunității și la boli respiratorii frecvente. Necesitatea intervenției chirurgicale este determinată de medic.

Сообщение Cauze și semne de amigdalită (angina) появились сначала на Septolete Total .

]]>
https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/boli/cauze-si-semne-de-amigdalita-angina/feed/ 0
Faringita https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/boli/faringita/ https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/boli/faringita/#respond Tue, 13 Jul 2021 12:57:26 +0000 https://septolete-si.razvoj.dev/?p=950 Сообщение Faringita появились сначала на Septolete Total .

]]>
Ce este faringita și care sunt caracteristicile acesteia?

Faringita este inflamația faringelui, care se află în partea din spate a gâtului. Faringita poate implica unele sau toate aceste părți ale gâtului:

  • Treimea din spate a limbii
  • Cerul gurii
  • Amigdalele
Cea mai frecventă cauză a durerii în gât este infecția cu virus sau bacterii.

Virușii provoacă peste 90% din infecțiile gâtului. Deși persoanele care au gripă, herpes oral sau mononucleoză infecțioasă au de obicei dureri în gât, aceste infecții virale tind să provoace alte simptome specifice, pe lângă o durere în gât.

În regiunile cu veri calde și ierni răcoroase, faringita virală are, de obicei, o rată de  vârf iarna și primăvara devreme. În această perioadă a anului, oamenii sunt mai predispuși să se adune în camere slab ventilate, cu aer uscat. În astfel de situații, virusurile care provoacă faringită se răspândesc cu ușurință.

Virușii se pot răspândi prin aer prin picături pline cu viruși din tuse și strănut. Se lipesc de mâinile nespălate care au fost expuse la fluidele din nasul sau gura unei persoane bolnave. Acesta este motivul pentru care măsurile de igienă sunt primul și cel mai important mod de a preveni atât durerea în gât, cât și Infecția respiratorie virală acută (IRVA) sezonieră.

La majoritatea oamenilor sănătoși, faringita virală simplă nu durează mult, dispare singură și nu provoacă complicații, deși disconfortul poate fi semnificativ.

În cazurile de faringită infecțioasă non-virală, cauza este aproape întotdeauna bacteria streptococul beta-hemolitic din grupa A. La fel ca faringita virală, streptococul gâtului se poate răspândi rapid și ușor într-o comunitate, în special în timpul iernii târzii și la începutul primăverii.

Pe lângă faringita virală și bacteriană, durerile în gât, dificultățile la înghițire și petele albe în gură pot fi provocate uneori de infecțiile fungice. Această infecție a gâtului este candidoza bucală și afectează preponderent sugarii și persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Durerea în gât care durează mai mult de câteva săptămâni poate fi cauzată de refluxul acid din stomac, respirația pe gură într-un mediu uscat, sindromul picaturii postnazale și, în cazuri rare, edemul.

Simptomele faringitei
  • Durere de gât
  • Uscăciune sau iritare a gâtului
  • Durere la înghițire
  • Durere când vorbești
  • Pot exista și alte simptome, în funcție de cauză. Acestea includ oboseală, slăbiciune, dureri musculare, dureri de cap și febră, de exemplu, dacă principala cauză a bolii este gripa.
Cum se tratează faringita?

Tratamentul depinde întotdeauna de cauza bolii. Deoarece antibioticele sunt ineficiente împotriva virușilor și pentru a evita utilizarea dezordonată a antibioticelor, pentru ameliorarea afecțiunii trebuie utilizate antiseptice topice și analgezice. Este important de a trata simptomele și a face de a vă simți mai confortabil, astfel încât sistemul imunitar al corpului dvs. să poată combate infecția.

  • Odihnă din plin.
  • Consumul de multă apă pentru a preveni deshidratarea
  • Consumul de lichide calde (ceai sau supă) sau consumul de deserturi de gelatină pentru calmarea gâtului și ameliorarea simptomelor neplăcute
  • Utilizarea unui umidificator pentru a crește umiditatea din cameră, aerul uscat poate agrava simptomele dureroase.
  • Folosirea medicamentelor analgezice și antiseptice topice sau spray-urilor pentru gât.

Aceste măsuri vă vor ajuta să vă ușurați disconfortul în orice tip de infecție a gâtului. Dacă boala este cauzată de o infecție bacteriană, vi se va prescrie un antibiotic. Este important să continuați întregul curs de antibiotice, chiar dacă începeți să vă simțiți mai bine.

Cum de prevenit faringita?

Deși este imposibil să preveniți toate infecțiile, puteți contribui la încetinirea răspândirii acesteia.

  •  Spălați-vă frecvent mâinile, mai ales după ce v-ați suflat nasul sau după ce ați îngrijit un copil cu dureri în gât.
  • Dacă cineva din casa dvs. are boli respiratorii, păstrați tacâmurile separate de cele ale altor membri ai familiei. Spălați bine aceste obiecte în apă fierbinte, de preferință cu un burete separat.
  •  Aruncați imediat orice țesut murdar după suflarea nasului și strănuturi.
  • Dacă colegul sau prietenul dvs. are simptome de IRVA, evitați să-i strângeți mâna și să vă îmbrățișați.

Сообщение Faringita появились сначала на Septolete Total .

]]>
https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/boli/faringita/feed/ 0
Laringita https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/boli/laringita/ https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/boli/laringita/#respond Tue, 13 Jul 2021 12:56:52 +0000 https://septolete-si.razvoj.dev/?p=948 Сообщение Laringita появились сначала на Septolete Total .

]]>

Laringita are un loc aparte printre bolile  de gât. Printre cauzele frecvente ale acestor boli, laringita are propriile sale caracteristici. Este bine cunoscută  participanților la concerte, iubitorilor de karaoke, fanilor sportului, profesorilor, moderatorilor și prezentatorilor și tuturor celorlalți oameni care trebuie să vorbească mult.

Așa dar,ce este laringita?

Să începem cu definiția acesteia. Laringita este inflamația mucoasei laringelui și a corzilor vocale cauzată de infecție, iritație sau suprasolicitare a corzilor vocale. Corzile vocale sunt situate în laringe (casetă vocală). Sunt două pliuri ale mucoasei care acoperă mușchii și cartilajele. În mod normal, corzile vocale se deschid și se închid lin, formând sunete prin mișcarea și vibrația lor. În laringită, corzile vocale se inflamează sau se umflă, ceea ce duce la distorsionarea sunetelor produse de aerul care trece prin ele. Acest lucru face ca vocea să sune răgușită sau poate fi chiar pierdută.

Simptome

Cele mai frecvente simptome ale laringitei:

  • Tuse latrantă și uscată
  • Voce slăbită
  • Pierdere a vocii
  • Gât uscat
  • Gâdilături constante sau iritații la nivelul gâtului

Aceste simptome sunt de obicei ușoare și pot fi tratate prin acordarea unei pauze corzilor vocale. Consumul de apă călduță sau altor fluide fără cofeină poate ajuta la „lubrifierea” gâtului.

Dacă decideți să vizitați un medic, ce poate vedea medicul la examinare? Laringita afectează corzile vocale și laringele. Medicul începe cu un diagnostic vizual, folosind o oglindă specială pentru a vizualiza corzile vocale. El / Ea ar putea efectua, de asemenea, o laringoscopie pentru o examinare mai atentă.

Când să vizitați doctorul?

Pacienții pot face față laringitei acute odihnindu-și corzile vocale și consumând multe lichide. Ar trebui să vă adresați medicului dvs. dacă simptomele persistă mai mult de 3 zile.

Ar trebui să vă adresați imediat unui medic dacă:

  • Aveți probleme cu respirația
  • Tușiți cu sânge
  • Febră persistentă
  • Durere ce se agravează de câteva săptămâni.

Ar trebui să vă duceți copilul la un medic imediat dacă el / ea:

  • Emite sunete de respirație zgomotoase și puternice la inhalare.
  • Are exces de salivă
  • Are probleme la înghițire.
  • Are dificultăți de respirație.
  • Are febră mare, care nu coboară.
Evoluția bolii

Laringita poate fi acută (pe termen scurt) sau cronică (pe termen lung). În majoritatea cazurilor, laringita este cauzată de infecții virale. Răgușeala permanentă poate indica uneori la o boală mai gravă.

Laringita acută

Laringita acută este o afecțiune temporară cauzată de suprautilizarea corzilor vocale. Poate fi cauzată și de o infecție a căilor respiratorii superioare sau de hipotermia gâtului. Cele mai frecvente cauze ale laringitei acute sunt:

  • Infecții virale
  • Tensionarea corzilor vocale prin vorbire sau strigare
  •  Infecții bacteriene
Laringita cronică

Laringita cronică rezultă din expunerea pe termen lung la iritanți. De obicei, este mai severă și are efecte de durată mai lungă decât laringita acută.

Laringita cronică poate fi cauzată de:

  • Expunerea frecventă la substanțe chimice dăunătoare sau alergeni
  • Reflux gastroesofagian (o afecțiune în care acidul, care se găsește în mod normal în stomac, revine în esofag)
  • Infecții frecvente ale sinusurilor
  • Fumatul activ sau pasiv
  • Folosirea excesivă a corzilor vocale (lectorii și oratorii sunt expuși riscului)
  •  Infecții cu drojdie cauzate de utilizarea frecventă a inhalatoarelor pentru astm.

Modificările legate de vârstă ale formei corzilor vocale, procesele oncologice și paralizia corzilor vocale pot, de asemenea, provoca răgușeală persistentă și dureri în gât.

Cum se tratează laringita?
  • Încercați să vorbiți cât mai puțin posibil.
  • Beați  multe lichide.
  • Acordați atenție umidității din cameră, deoarece încălzirea centrală și aerul condiționat fac aerul uscat.
  • Puteți utiliza produse fără prescripție medicală, cum ar fi Septolete Total  pentru ameliorarea durerii și a simptomelor de iritație, uscăciune și arsură în gât.
Ce nu ar trebui să faceți:
  • Nu vorbiți tare sau nu șoptiți, deoarece șoaptele vă pot tensiona corzile vocale; este mai bine de tăcut sau de vorbit cu o voce uniformă și calmă.
  • Nu fumați.
  • Nu intrați în camere pline de fum sau cu praf.
  • Nu beați prea multă cafea și alcool.

Сообщение Laringita появились сначала на Septolete Total .

]]>
https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/boli/laringita/feed/ 0
Durerea în gât la copii https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/copii/durerea-in-gat-la-copii/ https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/copii/durerea-in-gat-la-copii/#respond Tue, 13 Jul 2021 08:11:11 +0000 https://septolete-si.razvoj.dev/?p=927 Сообщение Durerea în gât la copii появились сначала на Septolete Total .

]]>

Nu este niciodată ușor când un copil se îmbolnăvește. Nici pentru copil, nici pentru părinți.

Ați trecut prin situația în care copilul dvs. se întoarce de la școală cu ochii sticloși, cu oboseală pe față, cu dispoziție proastă și prima plângere este „durere în gât”? În mod firesc, doriți să vă ajutați copilul imediat și să-l tratați cu dragoste și grijă. Este vorba de ceai cu miere, șosete de lână, pătură confortabilă și îmbrățișări moi. Prima alegere sunt medicamentele antipiretice, produsele OTC pentru ameliorarea tusei, durerilor sau inflamației gâtului și produsele pentru mucoasa nazală. Fără îndoială, toate acestea ajută, dar care este cauza bolii? Să vedem când și de ce copiii pot avea dureri în gât.

Care sunt cauzele simptomelor neplăcute?

Iritarea gâtului, roșeața, dificultățile de înghițire și, în cele din urmă, durerea sunt simptomele de care copilul dvs. se poate plânge. Există diferite cauze ale senzațiilor neplăcute și vom încerca să le determinăm pe cele mai frecvente.

La 9 din 10 copii, cauza durerii în gât este o răceală obișnuită – infecție respiratorie virală acută, ceea ce înseamnă că simptomele sunt cauzate de obicei de virus.

Știați că?

Gâdilarea, arderea și durerea în gât pot fi cauzate de … aer uscat! Acest lucru se întâmplă foarte des în timpul sezonului de încălzire în case, când caloriferele sunt fierbinți și umiditatea aerului din camere scade. Un umidificator, pe care îl puteți cumpăra sau fabrica singur, poate ajuta la prevenirea unei astfel de situații.

Antibioticele în majoritatea cazurilor nu sunt soluția

Este important de reținut că antibioticele nu sunt eficiente în infecțiile virale și nu trebuie administrate decât dacă sunt prescrise de un medic. Consumul de băuturi calde (nu fierbinți!), somnul și odihna ajută. Este mai bine de ales alimente cu consistență moale care să nu zgârie gâtul deja iritat și să fie bogate în vitamine și minerale. Mâncarea nu trebuie să fie fierbinte. Puteți utiliza un medicament fără prescripție medicală pentru ameliorarea durerii și inflamației gâtului.

Diferite tipuri de infecții

Dacă durerea în gât este însoțită de febră și slăbiciune, cauza poate fi infecția streptococică. Copiii de la 5 la 15 ani suferă de gât streptococic mai des decât alții. Exudatul amigdalian alb, vizibil la examinare, este unul dintre semnele probabile ale streptococului. Într-o astfel de situație, aveți nevoie de un medic care să vă prescrie un tratament cu antibiotice. Trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile medicului, deoarece streptococul gâtului poate duce la diverse complicații.

Gripa

Gripa este o infecție virală care afectează în principal căile respiratorii – nasul, gâtul și plămânii.

Care sunt cele mai frecvente simptome ale gripei?

Febră, dureri musculare, frisoane și transpirație, cefalee, tuse uscată persistentă, respirație scurtă, oboseală și slăbiciune, nas înfundat sau rinoree, dureri oculare și sensibilitate la lumină, vomitare și diaree, ce sunt mai frecvente la copii decât la adulți și, natural, dureri în gât.

În general, tratamentul este simptomatic.

COVID-19

COVID-19 este de obicei mai blând la copii decât la adulți, totuși printre simptomele acestuia deasemeni sunt dureri în gât, febră, slăbiciune, tuse uscată și greutate în respirație. Dacă bănuiți că copilul dvs. are simptome covid-19 (de exemplu, dacă există cazuri confirmate de boală în familie sau în rândul persoanelor care au fost în contact cu copilul dvs.), contactați imediat medicul pediatru și urmați recomandările acestuia.

Mononucleoza

Mononucleoza este o boală mai puțin frecventă, cauzată de virusul Epstein-Barr. Mononucleoza infecțioasă este, de asemenea, numită „boala sărutului”, deoarece virusul se răspândește prin salivă. Dar, de fapt, sărutul nu este necesar, este suficient să se bea din același pahar sau sticlă cu purtătorul de virus. Perioada de incubație este de la patru până la șase săptămâni, dar ar putea fi puțin mai scurtă la copii. Simptomele se dezvoltă mai des la adolescenți, în timp ce la copii boala poate fi asimptomatică. Pacienții cu mononucleoză se plâng cel mai adesea de oboseală, febră și cefalee. În timpul examinării fizice,  medicul depistează în gât și subsuoară ganglionii limfatici măriți și erupții cutanate. Este important să menționăm aici durerea în gât, deoarece aceasta poate fi diagnosticată greșit ca streptococ, care nu se tratează după tratamentul cu antibiotice. Diagnosticul se face după identificarea antigenelor specifice în sângele pacientului.

Laringita

Dacă vorbim despre durere în gât, ar trebui menționată și laringita. Este o inflamație și umflare a corzilor vocale din laringe. Este cauzată de viruși și bacterii, ca și multe alte boli ale căilor respiratorii superioare. Dar poate fi cauzată și de hipotermie, respirație prin gură cu aer rece sau fierbinte uscat , inhalare de aer prăfuit sau de suprasolicitare a laringelui – de exemplu, dacă copilul  a urlat / țipat o  perioadă lungă de timp. În laringită, copiii se plâng cel mai des de gâdilări și furnicături în gât, gât uscat, răgușeală vocală și, uneori, de voce pierdută. Desigur, pot exista senzații dureroase cauzate de umflarea mucoasei glotei. Tratamentul vizează eliminarea cauzei bolii (în natura sa infecțioasă), ameliorarea inflamației, durerii și senzațiilor neplăcute, precum și restabilirea vocii.

Când să vizitați un medic?

Trebuie să consultați imediat un medic, dacă în afară de durerea în gât  copilul dvs.:

  • Are febră mai mult de 3 zile
  • Este deshidratat (mai puțină salivă, scăderea cantității de urină)
  • Are dificultăți de respirație
  • Are dureri de urechi sau dureri în zona nazală
  • Nu poate înghiți lichide sau salivă
  • Dacă durerea în gât persistă mai mult de 48 de ore
  • Starea sa de sănătate se agravează

Un obiect străin în căile respiratorii superioare este o afecțiune care necesită asistență medicală urgentă. De exemplu, copilul mănâncă pește și nu observă un os, îl înghite. Osul de pește se poate bloca în peretele faringian și poate provoca dureri, umflături și iritații. Dacă bănuiți că durerea în gât este cauzată de un obiect străin, nu încercați niciodată să o îndepărtați singuri sau să vă faceți copilul să mănânce alimente solide pentru a le împinge mai jos. Adresați-vă imediat la medic!

Bineînțeles, există multe cauze ale durerii în gât. În concluzie, se poate spune că durerea în gât la copii este cauzată în majoritatea cazurilor de viruși. Tratamentul este simptomatic și vizează ameliorarea durerii, inflamației și sursei de infecție. Cu toate acestea, dacă aveți îndoieli sau ceva în starea copilului dvs. vă face să vă face îngrijorat, consultați imediat un medic!

Сообщение Durerea în gât la copii появились сначала на Septolete Total .

]]>
https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/copii/durerea-in-gat-la-copii/feed/ 0
Poate durerea în gât fi prevenită? https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/poate-durerea-in-gat-fi-prevenita/ https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/poate-durerea-in-gat-fi-prevenita/#respond Tue, 13 Jul 2021 08:05:05 +0000 https://septolete-si.razvoj.dev/?p=921 Сообщение Poate durerea în gât fi prevenită? появились сначала на Septolete Total .

]]>

Evident, cauza durerii în gât este cel mai des o infecție – viruși (în majoritatea cazurilor), bacterii și ciuperci. Prin urmare, răspunsul evident este  de a evita contaminarea. Cu toate acestea, în lumea modernă, unde orice persoană face parte din societate, este imposibil să eviți contactele.

Cum să vă protejați?

Regulile sunt simple:

  • spălați-vă mâinile de fiecare dată după ce ați vizitat un loc public; chiar dacă coborâți în hol doar să vă ridicați poșta sau să scoateți gunoiul, spălați-vă mâinile când vă întoarceți acasă
  • încercați să nu vă atingeți fața, în special ochii, gura și nasul, deoarece virușii și bacteriile care intră în mucoase încep să se înmulțească
  • nu împărțiți cu nimeni mâncare, tacâmuri, sticlă de apă, șervețele sau prosoape
  • nu pune telefonul pe diferite suprafețe în locuri publice, de exemplu într-un restaurant – lăsați-l în buzunar sau poșetă, nu-l puneți pe chiuvetă când vizitați toaleta publică
  • nu puneți telefonul pe aparatul de fitness atunci când vizitați sala de sport,

prosopul cel mai bine de purtat la gât dacă îl luați la sală de sport

  • evitați să dați mâna și să vă îmbrățișați, dacă colegul sau prietenul dvs. prezintă simptome de răceală
Cum să vă îmbunătățiți sistemul imunitar în timpul infecțiilor sezoniere?

Știm cu toții că infecțiile virale respiratorii acute sunt mult mai frecvente toamna și iarna decât vara. Durerea în gât este unul dintre simptomele IRVA. Cu cât sistemul nostru imunitar este mai puternic, cu atât organismul nostru este mai puțin receptiv la viruși.

  • Încercați să mențineți regimul de somn cât se poate mai constant  – un somn bun oferă organismului dvs. posibilitatea de a se reface.
  • Alimentele trebuie să fie bogate în vitamine și microelemente pentru a nu epuiza rezervele organismului; consumați mai multe legume proaspete, fructe, nuci; atunci când alegeți între carbohidrații „rapizi” (dulciuri, produse pe bază de făină) și „lenți” (cereale) alegeți „lenți”.
  • Beați suficient lichid, de preferință – apă simplă sau ceai, deoarece sucurile conțin prea mult zahăr.
  • Nu fumați.
  • Nu beați prea mult alcool sau cafea.
  • Faceți exerciții fizice în mod regulat – nu aveți nevoie de un abonament la sală: 15-20 de minute de exerciții acasă sau o plimbare rapidă de 30 de minute vă vor ajuta să vă mențineți corpul în formă.
Și când vorbim de durerea în gât, mai sunt câteva sfaturi simple:
  • nu vă suprarăciți – nu ieșiți fără o haină sau o jachetă, ar trebui să vă îmbrăcați adecvat sezonului
  • purtați pantofi corespunzători vremii de afară
  • nu strigați și nu vorbiți tare și mult pe vreme rece – ar putea fi stresant pentru corzile vocale
  • dacă afară este geros, încercați să respirați prin nas
  • mențineți suficientă umiditate în cameră

Сообщение Poate durerea în gât fi prevenită? появились сначала на Septolete Total .

]]>
https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/poate-durerea-in-gat-fi-prevenita/feed/ 0
Durere în gât – ce avem de făcut? https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/durere-in-gat-ce-avem-de-facut/ https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/durere-in-gat-ce-avem-de-facut/#respond Fri, 26 Mar 2021 19:34:00 +0000 https://septolete-si.razvoj.dev/www/septolete.ru/?p=45 Сообщение Durere în gât – ce avem de făcut? появились сначала на Septolete Total .

]]>

Știm cu toții senzația neplăcută care începe cu mâncărime în gât și dificultăți la înghițire și continuă cu dureri tăioase care pot dura câteva zile.

Cel mai frecvent acest tip de durere este cauzat de o infecție a căilor respiratorii superioare care poate fi însoțită de o infecție virală sau bacteriană. Avem tendința de a experimenta astfel de senzații în mod diferit: s-ar putea să fim nevoiți să ne schimbăm planurile, să avem mai multe probleme de concentrare, să ne simțim obosiți, să dormim mai rău, și, în general, să avem o stare de rău.

Fapt interesant:

la adulți, infecțiile tractului respirator superior apar de 2-5 ori pe an; la copiii școlari frecvența este chiar mai mare, de aproximativ 7-10 ori pe an. Infecțiile tractului respirator superior sunt cel mai frecvent tip de infectie acută..

Durerea în gât este unul dintre primele semne ale unei infecții a tractului respirator superior

Mucoasa gurii și a gâtului este prima linie de apărare împotriva virușilor și bacteriilor. Dacă apărarea mucoasei este slăbită, adică în cazul unui sistem imunitar mai slab, a bolilor cronice sau a impactului negativ din mediu, poate duce la înmulțirea microorganismelor care provoacă infecții și inflamații ale tractului respirator superior. Eventualitatea unei infecții este, de asemenea, crescută cu respirația aerului rece prin gură, consumul de băuturi reci atunci când corpul este supraîncălzit, intrarea și ieșirea din spațiile cu aer condiționat atunci când este cald afară etc.

Cum se recunoaște o infecție a gâtului?
  • iritații, mâncărime sau arsuri în gât, care se pot transforma în durere,
  • roșeață a membranei mucoase, gât uscat și senzație de arsură,
  • umflarea gâtului, care face înghițirea dificilă.

Inflamație și durere în gât

CAUZE

VIRUSURI

BACTERII

FUNGI

CONSECINȚE

durere

roșeață

umflare

senzație de arsură

funcție afectată (dificultate la înghițire)

gură uscată

Septolete total

Total

Tripla acțiune va ameliora rapid de durerea în gât

Fapt interesant:

Răceala este unul dintre cele mai frecvente motive de absență la locul de muncă sau la școală. De obicei, copiii răcesc mai întâi, apoi ceilalți membri ai familiei se îmbolnăvesc într-un interval de 2 sau 5 zile. Durerea în gât este unul dintre primele semne de răceală.

Cele mai frecvente virusuri care provoacă durere în gât sunt rinovirusurile (30-50% din toate răcelile la adulți), coronavirusurile, enterovirusurile, virusurile gripale, adenovirusurile și altele. În medie, o persoană răcește peste 200 de ori în viață, fiecare dintre ele durând 2-6 zile. Virușii infectează mucoasa, provocând umflare, roșeață și inflamații. Simptomele încep de obicei în gât cu o senzație neplăcută de zgârieturi și arsuri, precum și durere la înghițire.  În următoarele 48 de ore, se manifestă majoritatea celorlalte simptome (de exemplu, eliminări nazale apoase, strănut, iritații ale ochilor, senzație de rău, tuse). Toate simptomele sunt cauzate de inflamația și umflarea mucoasei tractului respirator superior. Principala complicație care poate apărea din cauza unei răceli este o infecție bacteriană suplimentară care poate duce la pneumonie.

Fapt interesant:

Durerea la înghițire și iritarea în gât sunt, de obicei, primele două semne de răceală și pot apărea și în gripă sau chiar în angină.

Durerea gâtului poate fi, de asemenea, cauzată de boli inflamatorii, sistemice mai grave sau de fumat. O durere în gât este rareori efectul secundar al anumitor medicamente. Răgușeala și infecția fungică în gât și gură pot fi cauzate de doze mai mari de corticosteroizi prin inhalare, care sunt utilizați pentru tratarea astmului.

O durere în gât poate fi, de asemenea, cauzată de solicitarea excesivă a gâtului care apare de obicei după o reprezentare la concert, discurs lung, cântat sau spectacol de teatru etc.

Iar în cazul anginei? Infecția streptococică a gâtului poate fi identificată prin „insule” albe care apar pe amigdale și peretele faringelui. Acestea sunt depuneri purulente cauzate de  infecție streptococică și sunt, în afară de alte simptome, cel mai evident semn că nu avem de-a face cu o răceală. În cazul anginei, un semn caracteristic, în afară de durerea intensă a gâtului, este și temperatura ridicată, de obicei peste 38 de grade Celsius (adesea și frisoane), cefaleea, greața și durerile articulare și musculare. În cazul faringitei streptococice, este necesar să vizitați un medic, care va prescrie un tratament adecvat.

Ce trebuie făcut când apar durerile în gât?

Virușii sunt cea mai frecventă cauză a unei infecții a căilor respiratorii superioare. Tratamentul este simptomatic și vizează ameliorarea simptomelor inflamației în mod cât mai rapid și cât mai eficient posibil. Când aveți dureri în gât, trebuie să luați antiseptice orale sub formă de pastile sau spray care vor distruge microbii și vor preveni răspândirea infecției. Deoarece durerea în gât este adesea însoțită de durere, un remediu pentru auto-medicație va fi și mai eficient dacă un antiseptic local se va  combina  cu un analgezic local care are acțiune calmantă și antiinflamatoare.

Este important să nu pierdeți timpul când apare o durere în gât și să începeți imediat tratamentul. Acest lucru va limita infecția și va permite rapid să reveniți în ton. Alegerea medicamentelor potrivite este deosebit de importantă, deoarece va elimina cauza infecției și va ameliora rapid durerea și inflamația.

Putere triplă în pastile sau spray-ul Septolete total

Septolete total conține două ingrediente active: clorură de cetilperidiniu antiseptică și benzidamină. Această combinație unică conferă produsului PUTERE TRIPLĂ:

  • elimină cauza infecției (virale, bacteriene sau fungice)
  • ameliorează rapid durerea (în mai puțin de 15 minute)
  • reduce inflamația (roșeață, umflături).

Când circulă infecțiile virale, Septolete total este prima și cea mai corectă alegere!

Cum să evitați virușii care provoacă durere în gât?

Într-o anumită măsură, putem evita durerea în gât. Infecțiile virale și bacteriene sunt contagioase, motiv pentru care menținerea unei igiene bune este cea mai bună metodă de apărare. În timpul sezonului de răceală și gripă ar trebui să ne asigurăm că ne spălăm și dezinfectăm regulat mâinile și nu atingem ochii sau gura, deoarece ne putem infecta mucoasa.

Dacă ne îmbolnăvim, ar trebui să rămânem acasă pentru a preveni răspândirea infecției. Cel mai bine este să nu dăm mâna cu persoanele care au răcit. Asigurați-vă că locuința dvs. are suficientă umiditate și că aerisiți frecvent camerele. 

Cu îngrijirea sistemului imunitar printr-o dietă adecvată și exerciții fizice regulate, veți reduce probabilitatea de a vă îmbolnăvi. În zilele reci fiți atent la dietă, consumați alimente bogate în vitamine și antioxidanți, beați mult ceai și apă pentru a rămâne hidratat. În afară de o dietă adecvată, trebuie să exersați în mod regulat, să vă odihniți, să dormiți, să vă păstrați calmul, să aveți un bioritm echilibrat și să evitați consumul de alcool și fumatul.

Image

Spălați-vă mâinile cu săpun des

Image

Aerisiți regulat spațiul sau camera

Image

Îmbunătățiți sistemul imunitar cu alimente sănătoase și exerciții fizice

Image

Evitați locurile publice închise cu mulți oameni

Image

Păstrați distanța față de persoanele care tușesc sau strănută

Image

Folosiți șervețele de hârtie și aruncați-le după utilizare

Image

Încercați să nu vă atingeți nasul sau ochii cu mâinile

Image

Respirați prin nas (mucoasa nazală reprezintă filtrul pentru viruși și impurități)

Știați că?

  • Infecția bacteriană se caracterizează printr-o expectorare purulentă sau congestie nazală și o temperatură ridicată. Se tratează cu utilizarea antibioticelor. Utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor crește rezistența anumitor bacterii la antibiotice. Când utilizarea antibioticelor este justificată, acestea trebuie luate atât timp cât le-a prescris medicul.
  • Răceala începe de obicei încet, cu dureri în gât, dureri de cap și strănut. Alte semne se manifestă ulterior, cum ar fi nasul înfundat, secreția nazală și uneori tuse. În timpul răcelii, putem prezenta dureri ușoare sau moderate la nivelul articulațiilor și mușchilor; temperatura ridicată, caracteristică gripei, apare rar.
  • Răceala  se răspândește sub formă de picături atunci când o persoană tușește, strănută sau are contact direct cu un pacient sau cu un obiect infectat.

Сообщение Durere în gât – ce avem de făcut? появились сначала на Septolete Total .

]]>
https://www.septoletetotal.md/toate-articolele/sfaturi/durere-in-gat-ce-avem-de-facut/feed/ 0